För att kunna dela en kalkyl med lackverkstaden behöver plåtverkstaden skapa en koppling till lackverkstaden.
För att kunna göra kopplingen i grunddata behöver du ha behörigheten CABAS Administratör.

• Klicka på fliken Grunddata
  • Klicka på fliken Verkstäder
  • Dubbelklicka på lackverkstaden som du vill koppla

• Klicka på knappen Koppla

• Förvalt visas lackverkstadens namn. Om inte kan du prova att söka på färre bokstäver, då sökningen är teckenkänslig.
  • Får du ingen sökträff ändå saknar förmodligen lackverkstaden avtal med försäkringsbolaget i CABAS grunddata. Se guide Hur lägger jag till en underleverantör? för upplägg av lackverkstad samt avtal.
  • Klicka på OK för att spara kopplingen

• Gå till Grunddata och Verkstäder
  • Nu ska en stjärna finnas i kolumnen för Hämtad data vid den kopplade verkstaden

• Visas lackverkstaden på flera rader behöver du sammanfoga dessa
  • Markera raden med lackverkstaden som du har kopplat (* vid Hämtad data) genom att klicka på den
  • Klicka på knappen Sammanfoga dubbletter

• Dubbletterna visas i nedre rutan. Om inte, skriv in en del av verkstadsnamnet i fältet för Filtrera
  • Kryssa för verkstäderna som ska sammanfogas
  • Klicka på Sammanfoga

• Svara Ja på kontrollfrågan om du är säker på att du vill flytta avtal

• Nu ska lackverkstaden visas på endast en rad i grunddata verkstäder