Företagsinställningar

Logga in i administratörsportalen genom att öppna en webbläsare och ange adressen https://automotive-cabplanadmin.cabgroup.net/#!/login

Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in.

Efter inloggning visas Startsidan. Om du har behörighet att administrera flera företagsportaler visas en listruta med möjlighet att välja företag. Om du endast har tillgång till en företagsportal visas ingen lista.

Välj vilket företag du vill administrera.

För att anpassa portalen klickar du på Skadebesiktningsbokning och väljer Företagsinställningar i vänstermenyn.

Du kan göra följande inställningar:

Företagsnyckel

För portalen behöver du ange en företagsnyckel. Den utgör en del av sökvägen till bokningsportalen och väljs av din organisation. Ofta används företagets namn som nyckel, men utan bokstäverna å, ä, ö och mellanslag.

Till exempel, ett företag som heter Plåtverkstad AB, kan välja namnet platverkstadab. Vilket skulle ge sökvägen:
https:// automotive-dib .cabgroup.net /platverkstadab

Företagslogotyp
Du har möjlighet att anpassa din bokningsportal genom att ladda upp företagets logotyp. Bilden laddar du upp till portalen genom att klicka på Redigera och följa instruktionerna på uppladdningssidan.

Bakgrundsbild
Du kan även ladda upp en bakgrundsbild som bokarna möts av på startsidan. Bilden laddar du upp till portalen genom att klicka på Redigera och följa instruktionerna på uppladdningssidan.

Integritetspolicy
Vill du visa ert företags integritetspolicy har du möjlighet att länka till en extern webbsida för denna. Klicka på Redigera, markera Visa egen länk och ange länkadress eller välj att visa CAB-länk eller Powerd by CAB

Sökradie

Här anger du inom vilken radie sökningen ska göras. Klicka på Redigera och ange antal kilometer.

Visa första tillgängliga skadebesiktning
Om du vill att det ska var möjligt att visa första lediga tid, klickar du på Redigera och markerar Tillåt visning av första lediga tid

Uppdatera bokingar

Om du vill att det ska var möjligt att ändra eller uppdatera bokningar ställer du in det här. Klicka på Redigera och Markera Tillåt uppdatering av bokning.

Bokningsinbjudan

För att det ska var möjligt att skicka bokningsinbjudan klickar du på Redigera och markerar Tillåt bokningsinbjudan.

Besiktning

Vill du ha möjlighet att boka en besiktning på plats eller en fotobesiktning, klickar du på Redigera och markerar Tillåt besiktning på plats eller Tillåt fotobesiktning. Du kan markera båda två samtidigt.

Ange VTR inställningar
Om du vill använda dig av tjänster för uppslag av fordonsinformation anger du dina inloggningsuppgifter för er trafikregisterleverantör genom att klicka på Redigera. Detta används sedan på startsidan när bilägaren anger sitt registreringsnummer. Om du inte anger några inloggningsuppgifter kommer bilägaren behöva välja märke och modell innan bokning kan ske.

Kopia av bokningsbekräftelse
Här kan du ange en eller flera e-postadresser som ska få en kopia på bokningsbekräftelser.
Klicka på Redigera, ange e-postadress och välj Lägg till. Upprepa det sista steget om du vill ange flera mottagare.

Mottagare av bekräftelser för nya eller återkallade avtal

Här kan du ange en e-postadress som ska vara mottagare av bekräftelser för nya eller återkallade avtal.

Klicka på Redigera, ange e-postadress och välj Lägg till

Bokningsbekräftelse SMS

Om du vill exkludera länken för bokning i bokningsbekräftelsen som skickas via SMS gör du detta genom att klicka på Redigera och markera Exkludera länk i SMS för bokningsbekräftelse. Behovet av att kunna exkludera länken beror på att vissa telefonoperatörer väljer att stoppa SMS som innehåller en länk. Denna funktion skall naturligtvis bara aktiveras då kunder inte får bekräftelsen av ovan nämna skäl.

Du kan även markera om du vill ha Bokningsbekräftelse via SMS aktiverat som standard eller Bokningsbekräftelse via e-post aktiverat som standard

Formulärfält

Du kan ange vilken information som ska visas på bokningssidan. Detta är indelat i Sektioner. Klicka på Redigera och markera den information som du vill ska visas samt vilka fält som ska vara obligatoriska (tvingande) samt vilka som sa vara möjliga att utföra fotobesiktning för.