ALLDATA hämtar sina OEM-reparationsmetoder direkt från tillverkaren. Idag omfattas portalen av 33 märken och över 91 000 fordonsspecifika motorkombinationer.
Du kan ha tre aktiva användare samtidigt per licens, som gäller per driftställe.

För att ha åtkomst till ALLDATA via CABAS behöver du först beställa licensen via https://cabgroup.se/se/fordon/produkter/ovrigatjanster/reparationsmetoder

ALLDATA ansvarar för reparationsmetoderna och CAB ansvarar för integrationen mot ALLDATA.

Så här gör du för att komma åt ALLDATA’s reparationsmetoder via CABAS:

• Logga in i CABAS och välj att skapa en ny kalkyl eller öppna en befintlig kalkyl
  • Gå till fliken Reparera
  • Klicka på åtgärder
  • Klicka på Reparationsmetoder
  • Välj AllData Reparationsmetoder
  • Klicka på Öppna Alldata-reparation

• Programmet öppnas och startar i din webbläsare. Första gången du loggar in behöver du ange ditt användarnamn (e-post) och specifika ALLDATA-lösenord och klicka på Sign In.
  • Du kan välja språk uppe i högra hörnet. Välj mellan engelska, spanska, tyska, franska eller italienska.

• Om du har angett VIN-kod (chassinummer) i kalkylen kan du nu få upp märke och modell
  • Välj eventuellt aktuell årsmodell samt motor
  • Du kan även använda trädstrukturen under Vehicles i vänsterkolumnen
  • Klicka på önskat bilmärke, modell, år samt välj motor

• Klicka på önskad operation i sökresultatet
  • Här ser du ett kvitto på att anvisningen är ”Licenserad av… (biltillverkare)”

• För att komma till önskat kapitel klickar du på blåmarkerad text
  • Vill du spara metoden som ett bokmärke i ALLDATA, klickar du på bokmärkesikonen
  • För att Spara ner en metod, klickar du på Print och väljer Microsoft Print to PDF.
  • Klicka på Skriv ut
  • Välj plats i Utforskaren där du vill spara ditt dokument, ange filnamn och klicka på Spara
  • Nu kan du bifoga filen som PDF i CABAS

• I din CABAS-historik finns nu en notering om att ”Reparationsmetoder från ALLDATA är begärda
  • För att se denna klickar du på CABAS-kalkylen
  • Klicka sedan på ikonen Visa historik

• När du är klar klickar du på Stäng