För att lägga till eller ändra Användare i grunddata behöver du ha behörighet som Administratör CABAS eller CAB Plan administratör.

Övriga Användare kan endast ändra sin egen kontaktinformation.

• Klicka på fliken Grunddata till vänster i CABAS
  • Klicka på registret Användare.

• Klicka på knappen NY, nere till höger.

• Välj Användare.

• Fyll i den nya användarens uppgifter, Namn, Telefon 1, telefon 2, Fax, och personlig E-postadress.

• Välj Behörighet till höger.

• Bocka i önskad behörighet:

Administratör CABAS – har tillgång till alla funktioner i CABAS.
    Användare CABAS Parts – kan beställa använda delar från CABAS-kalkyler.
    Användare CABAS - har tillgång till alla funktioner i CABAS förutom:
    · Lägga till/ta bort Användare
    · Lägga till/ta bort Försäkringsbolag/Verkstäder
    · Lägga till/ta bort/ändra Avtal
    · Lägga till/ta bort Överföringsgodkännande
    · Lägga till/ta bort Import/Export
    Kalkylgranskare – kan se all info i CABAS men inte ändra någonting

CAB Plan Administratör  - har tillgång till alla funktioner i CAB Plan
    Extern skadebesiktningsbokare - (Endast för försäkringsbolag) Bokare av externa skadereparationer
    Kundmottagare - Kan skapa nya uppdrag och skapa och boka skadebesiktningar
    Observatör - Används inte (endast för granskning)
    Planerare - Kan planera ut moment
    Receptionist - Kan skapa och boka skadebesiktningar
    Reservdelsman - Kan redigera reservdelsstatus i uppdrag och sända SMS
    Tekniker - Används för att tidsstämpla i CAB Plan
    Tidsstämplare (Multi) - Multianvändare för tidsstämplingsklient (Ska endast användas för Multianvändaren)

• Fyll i Användarnamn, användarnamnet måste vara unikt för alla användare av CABAS och CABPlan. Om valt användarnamn är upptaget visas ett felmeddelande, lägg till ytterligare bokstäver eller siffror/specialtecken tills användarnamnet accepteras av servern.

• Den nya Användaren är nu inlagd i CABAS och ett e-postmeddelande med den nya användarens Användarnamn och Lösenord har sänts till användarens angivna e-postadress.