För att lägga till eller ändra avtal med försäkringsbolag i grunddata behöver du ha behörighet som Administratör CABAS.

Innan du kan lägga upp ett avtal med försäkringsbolag behöver du lägga till bolaget i försäkringsbolagsregistret i grunddata.

• Klicka på fliken Grunddata till vänster i CABAS
  • Klicka på registret Verkstäder
  • Markera raden med verkstadens namn (den egna verkstaden är skriven med fet text)
  • Klicka på Redigera…
  • Kontrollera att rätt verkstadstyp är angiven: Verkstad, Lackverkstad och/eller Plastverkstad
  • Klicka på Nytt avtal…
  • Välj Försäkringsbolaget i dropplisten vid Försäkringsbolag
  • Skriv i eventuell verkstadskod (kundnummer hos försäkringsbolaget) samt Namn på avtalet
  • Skriv i eventuell kostnad för Transport hel bil, Transport lös detalj samt Rabatt beg.delar (%).
  • Klicka på knappen Nya deb…
  • I dropplisten vid Fabrikat väljer du om avtalet ska gälla för alla bilmärken eller om det ska gälla för ett specifikt märke.
  • Fyll i debiteringar i kronor per timme samt eventuella rabatter.
  • Bocka i om avtalet ska vara förvalt som plåt-, lack-, och/eller plastverkstad
  • Klicka på OK
  • Klicka på OK igen
  • Nu ska avtalet finnas upplagt under din verkstads grunddata