För att låsa upp en skrivskyddad kalkyl behöver du ha behörighet som Administratör CABAS.

Får du upp ett meddelande att Kalkylen är i skrivskyddat läge kan du endast öppna kalkylen i visningsläge. För att kunna redigera kalkylen behöver du låsa upp den. När du låser upp en skrivskyddad kalkyl öppnas den till senast sparade version.
Observera att om en annan användare arbetar i kalkylen och personen inte har sparat sina ändringar, så kommer dessa ändringar att gå förlorade.

• Klicka på Arkiv i menyn i övre vänstra hörnet.

• Välj Lås upp kalkyl…

• Nu listas de kalkyler som är i skrivskyddat läge samt vilken användare som har öppnat den och vid vilken tidpunkt de låstes/öppnades

• Markera raden med den kalkyl du vill låsa upp

• Klicka på Lås upp

• Klicka på Stäng

• Nu är kalkylen upplåst!