När du mottagit en kalkyl från plåtverkstaden visas den i fet stil på startsidan i CABAS. Lackverkstaden kan endast ändra uppgifter som gäller lack och plast. Övriga uppgifter är låsta för redigering och kan endast ändras av plåtverkstaden.

• Klicka på pilen till vänster om raden

• Dubbelklicka på raden för Kalkyl mottagen

• Klicka på knappen Öppna…

• Klicka på ikonen Skapa arbetskopia

• Klicka på fliken Reparera
  • Klicka på Åtgärder (F6)
  • Dubbelklicka på positionen där du vill lägga till lackspecifika åtgärder eller övrigtrader

• Klicka på fliken Lack
  • Klicka i Lack överst till vänster om det inte redan är ifyllt
  • Uppdatera åtgärd
  • Finns inte lackytan? Scrolla längst ner på sidan
  • Klicka på Övrig lack
  • Fyll i önskade fördefinierade övrigtrader
  • Klicka på Lägg till rad om du vill lägga till rader för utvändig lack
  • Klicka på Lägg till för att spara raden
  • Klicka på soptunnan för att ta bort en rad
  • Klicka i Skapa lackytor när du är klar
  • En avvikande kulör hanteras automatiskt av CABAS. Klicka på fliken Övrigt om du vill hantera två eller flera avvikande kulörer.
  • Klicka sedan på Övrig Fordonslack.
  • Fyll i antal extra kulörer för lös eller samma detalj
  • Klicka på Skapa övrigtrader
  • Klicka på OK
  • Klicka på Beräkna & Spara (F7)
  • Klicka på ikonen Svar delad kalkyl…

• Fyll i kommentar
  • Klicka på Sänd

• Nu har kalkylen fått status Kalkyl sänd på Startsidan