Joissain tapauksissa työn tilaajan tarvitsee osallistua kustannuksiin. Esimerkiksi kuluneet korvattavat renkaat vaihdetaan uusiin renkaisiin, joista vakuutusyhtiö haluaa työn tilaajan maksavan osuuden.

Kustannusten jako työn tilaajalle

CABAS-laskelmassa on mahdollista siirtää kustannus työn tilaajalle Lisätyö -rivillä. Pääset Muu-välilehteen kahdella tapaa.

Vaihtoehto 1

Tuplaklikkaa Muu-saraketta valitun kohteen rivillä.

Muu-välilehti avautuu.

Klikkaa uusi rivi

Vaihtoehto 2
Siirry kohdenäkymästä Muu-välilehdelle ja klikkaa Uusi rivi

Lisätyö-näkymä:

Valitse kohde (jos se ei ole esivalittu) ja valitse seuraavaksi toimenpide pudotusvalikosta Asiakkaan osuus sis. Alv.

Tekstiriville kirjoitetaan esim. ”Ikävähennys renkaasta” ja merkataan ikävähennettävä summa sis. Alv.

Kun laskelma lasketaan, näkyy työn tilaajalle siirretty summa laskelman yhteenvetosivulla.