I aprilreleasen inför vi flera nyheter i CABAS, bland annat kommer systemet spara metadata för bifogade foton i kalkylen.
 Vi inför även några andra nyheter som du kan läsa mer om nedan. 

 

Efter läsning har du tillgång till Release notes i CABAS genom att klicka på ikonen "Releaseinformation" uppe till höger i den övre menyraden.

 

Sammanfattning Release notes April

CABAS: Metadata för bifogade foton
CABAS: Organisationsnummer visas i CABAS och på kalkylutskrifterna
CABAS: Införande av start- och slutdatum då fordonsägaren använder sitt fordon efter registrerat ankomstdatum
CABAS: Påminnelse när ”Automatiskt lackval” är avstängt

CABAS: Borttag av möjligheten att sända kalkyl från startsidan

CABAS: Nytt obligatoriskt fält för maskinskadekalkyler

 _______________________________________________________________________________________________

CABAS: Systemet sparar och visar metadata för bifogade foton

Det har blivit allt vanligare att fordonsägarens egna foton av skadan används av försäkringsbolaget och verkstaden. För att säkerställa att fotot inte tagits innan den anmälda skadan uppstått, går det nu att lägga till och spara fotots metadata i kalkylen. Det innebär att det går att se tidpunkten (datum och klockslag) för när fotot tagits, samt var det tagits via GPS-koordinaterna (latitud och longitud).CABAS: Organisationsnummer visas i CABAS och på kalkylutskrifterna

I och med denna uppdatering har vi gjort plåt-, plast- och lackverkstädernas organisationsnummer synliga i kalkylen. I kalkylen ser du organisationsnumren i ”Verkstäder och Debiteringar” under fliken ”Reparera”:


På alla kalkylutskrifter och sparade PDF-filer av kalkylresultatet visas dock endast plåtverkstadens organisationsnummer i sidfoten, då plåtverkstaden är ansvarig för reparationsuppdraget även om du till exempel har externa plast- och lackverkstäder som underleverantörer.CABAS: Införande av start- och slutdatum för tidsperiod då fordonsägaren använder sitt fordon efter registrerat ankomstdatum 

Ibland behöver fordonsägaren använda sitt provisoriskt lagade fordon medan verkstaden väntar på reservdelar. Därför har vi nu gjort det möjligt att registrera den period som fordonsägaren använder sitt fordon efter verkstadens mottagningsdatum. Funktionen underlättar för verkstad och försäkringsbolag i de fall ett fordon har en stilleståndsförsäkring.
Observera att du behöver ange tidsperiod manuellt, då det inte sker någon beräkning av dagar.CABAS: Påminnelse när ”Automatiskt lackval” är avstängt

Vi har valt att införa en synlig påminnelse i CABAS när det automatiska lackvalet är avstängt.
Påminnelsen visas i följande dialoger: Reservdelar, Ytrikta och Lack.CABAS: Borttag av möjligheten att sända kalkyl från startsidan 

Från och med nu kan du endast sända kalkyler till försäkringsbolag via "Sänd till försäkringsbolag" i menyn inne i kalkylen. Möjligheten att sända kalkyler (via högerklick) från startsidan i CABAS har tagits bort med anledning av att kalkyler ibland kunde låsa sig för redigering. 


CABAS: Nytt obligatoriskt fält för Maskinskadekalkyler 

Från och med denna uppdatering behöver du lämna information om fordonet har servats enligt servicekraven från biltillverkaren. Om servicekraven har följts, och därmed garantin från biltillverkaren är giltig, så väljer du detta alternativ vid “Servad enligt serviceprogram”. 
Fältet är märkt med en röd ram (se nedan) och du kan endast beräkna kalkylen om du har valt ett utav alternativen.
 OBS! Kom ihåg att befintliga kalkyler* behöver uppdateras med denna information innan du skickar dem till försäkringsbolaget! 


(*avser kalkyler du har skickat, men ännu inte fått skadesvar från försäkringsbolaget)