För att lägga till eller ändra avtal med försäkringsbolag i grunddata behöver du ha behörighet som Administratör CABAS.

Kontakta alltid försäkringsbolaget innan ni lägger upp ett avtal. Vid kontakt med försäkringsbolaget ska ni ange ert licensnummer (CID).

Innan du kan lägga upp ett avtal med försäkringsbolag behöver du lägga till bolaget i försäkringsbolagsregistret i grunddata. Se artikel Hur lägger jag till ett försäkringsbolag?

• Klicka på fliken Grunddata (1) till vänster i CABAS
  • Klicka på registret Verkstäder (2)
  • Markera raden med verkstadens namn (3) (den egna verkstaden är skriven med fet text)
  • Kontrollera att rätt verkstadstyp är angiven: Plåt-, Lackverkstad och/eller Plastverkstad (4)
  • Klicka på Nytt avtal… (5)

• Välj Försäkringsbolaget  i dropplisten vid Försäkringsbolag (6)
  • Skriv i eventuell verkstadskod (7) (kundnummer hos försäkringsbolaget) samt Namn på avtalet
  • Skriv i eventuell kostnad för Transport hel bil, Transport lös detalj samt Rabatt beg.delar (%). (8)
  • Klicka på knappen Nya deb… (9)

• I dropplisten vid Fabrikat (10) väljer du om avtalet ska gälla för alla bilmärken eller om det ska gälla för ett specifikt märke.
  • Fyll i debiteringar (11) i kronor per timme samt eventuella rabatter (12)
  • Klicka på OK (13)

• Bocka i om avtalet ska vara förvalt som plåt-, lack-, och/eller plastverkstad
  • Klicka på OK igen

• Nu ska avtalet finnas upplagt under din verkstads grunddata